Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Αφράτα Ντόνατ Αρκουδάκια Γεμιστά με Κρέμα Σοκολάτα Στον Φούρνο Custard Filled,Baked Donut Bears




Υλικά για τα ντόνατς

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ ξηρή μαγιά (μισό φακελάκι ξηρή μαγιά)
2.5 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη (25 γρ)
1 αυγό
1.5 κ.σ βούτυρο λιωμένο
μισή κούπα χλιαρό γάλα (125 ml)
1 βανίλια
1/4 κ.γ αλάτι


Για την κρέμα
250 ml γάλα
30 γρ κορν φλάουρ
1 κ.σ κάκαο
1 βανίλια
2.5 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.γ βούτυρο
20 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Για την ζύμη Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά,την ζάχαρη,την βανίλια,το αλάτι,το αυγό και το γάλα
Ζυμώνουμε να έχουμε μια μαλακιά ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει

Για την κρέμα
Στο κρύο γάλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ,το κακάο.την βανίλια και την ζάχαρη 
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά,μέχρι να δέσει
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και την σοκολάτα
Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφού κρυώσει βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει

Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπαλάκια
Βάζουμε 1,5 κ.γ γέμιση στην μέση και κλείνουμε σε μπαλάκι
Κάνουμε και 2 μπαλάκια για τα αυτιά στο κάθε ένα
Αλείφουμε με λίγο γάλα για να κολλήσουν
Αφήνουμε να φουσκώσουν 15 λεπτά
Τα ψήνουμε στους 170 C για 10-12 λεπτά,να μην πάρουν πολύ χρώμα και να μείνουν μαλακά
Κολλάμε καραμελίτσες ή φτιάχνουμε τα μάτια και το στόμα με γλάσο από άχνη και γάλα
Βγαίνουν αφράτα και πεντανόστιμα,με αυτή την ζύμη φτιάχνουμε φανταστικά ντόνατ φούρνου

Ingredients for the donuts 
250 gr all purpose flour
2 tsp of dry yeast
2.5 tbsp of granulated sugar
1 egg
1.5 tbsp melted butter
half a cup of lukewarm milk (125 ml)
1 tsp of vanilla extract
1/4 tsp of salt

For the cream
250 ml milk 
30 gr corn flour
1 tbsp of cocoa powder
1 tsp of vanilla extract
2.5 tbsp of granulated sugar
2 tsp of butter
20 gr couverture chocolate

For the dough Mix the flour with the yeast,the sugar,vanilla extract,salt,egg and the milk
Knead to form a soft dough that doesnt stick
Let it double in size

For the cream In the cold milk mix the corn flour,cocoa powder,vanilla extract and sugar
Simmer till it thicken and add in the butter and the chocolate
Let it cool and put it in the fridge to set


Divide the dough into 8 balls
Put a tsp of filling in each one and close it an a ball shape
Make two smaller balls for the ears of each one and brush each ball with milk so the ears will stick
Let them rise for 15 minutes
Bake them at 170C for 10-12 minutes till lightly golden 
They should stay soft
With royal icing stick candies for the eyes,or just draw them with the icing

This dough makes yummy and soft oven baked donuts







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου