Υλικά
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
6 μπούτια κοτόπουλο
1/4 ποτηριού λευκό κρασί
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κ.σ κέτσαπ
αλάτι,μαύρο πιπέρι,ρίγανη,πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα κανέλα
1 φύλλο δάφνης
250 ml ντοματοχυμό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
250 γρ κριθαράκι ολικής
παγάκια
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλο και σοτάρουμε να πάρουν χρώμα
Σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το κριθαράκι,καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο,40 λεπτά
Σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι το κριθαράκι για 1 λεπτό
Το βάζουμε στο ταψί μαζί με τα μπούτια,και καλύπτουμε με τον ζωμό που έβρασε,η αναλογία είναι 1 κριθαράκι 3 νερό
Ψήνουμε μέχρι να μελώσει το κριθαράκι
Το βγάζουμε όσο έχει ακόμα υγρά,βάζουμε μέσα στο ταψί λίγα παγάκια και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο να πήξει
Με αυτόν τον τρόπο δε θα λασπώσει το κριθαράκι και θα μείνει ζουμί στο ταψί
Καλησπέρα Δία. Το έφτιαξα σήμερα και άξιζε τον κόπο. Νόστιμο πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό! Το ευχαριστήθηκε όλη η οικογένεια.
ΑπάντησηΔιαγραφή