Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ζύμη για Αφράτα Πεϊνιρλί με Γιαούρτι


Υλικά για 10 μικρά πεινιρλί


25 γρ νωπή μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη
220 ml χλιαρό γάλα
100 γρ αραβοσιτέλαιο η ελαιόλαδο
600-700 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 πρέζες αλάτι ή 1/4 κ.γ
220 γρ γιαούρτι

Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό,προσθέτουμε την ζάχαρη και λίγο αλεύρι και αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει
Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και.το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι και το γιαούρτι
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη 
Αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει
Χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε βαρκούλα όπως δείχνω στο βίντεο
Για την εύκολη σάλτσα ντομάτας
Απλώνουμε στην ζύμη λίγο έτοιμο ντοματοχυμό,ρίγανη,αλάτι,μαύρο πιπέρι και 1 κουταλιά κέτσαπ
Γαρνίρουμε με τα τυριά της αρεσκείας μας (μείγμα κίτρινων τυριών,ζαμπόν ψιλοκομμένα,φέτα και ντομάτα σε φέτες χωρίς τα σπόρια) 
Ψήνουμε στους 175 C 15-20 λεπτά να ροδίσουν και να λιώσουν τα τυριά
Αν θέλουμε 7 λεπτά πριν είναι έτοιμα σκάβουμε λίγο την μέση με ένα κουτάλι,σπάμε μέσα ένα αυγό και ψήνουμε μέχρι να γίνει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου