Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Λαγάνα με Ντοματίνια και Ελιές,σαν Φοκάτσια και Λαγάνα Γεμιστή με Χαλβά







Υλικά για 1 λαγάνα
25 γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
μισή κ.σ ζάχαρη
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό κ.γ αλάτι
370 ml χλιαρό νερό
μισή κ.σ μέλι η 1 κ.σ ταχίνι διαλυμένο στο νερό
ρίγανη
4 κ.σ ελαιόλαδο

Για άρωμα μπορούμε να βάλουμε 1 βανίλια ή 1 πρέζα γλυκάνισο 

Για το ζαχαρόνερο Σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό ανακατεύουμε 2 κ.σ ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα σουσάμι,ντοματίνια,ελιές ψιλοκομμένες,ρίγανη ή χαλβάς σοκολάτα για το γέμισμα

Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό,προσθέτουμε την ζάχαρη και 2-3 κ.σ αλεύρι και αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει
Στην φουσκωμένη μαγιά προσθέτουμε,το χλιαρό νερό,το αλεύρι,το λάδι και το αλάτι
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Αφήνουμε να φουσκώσει
Την πατάμε και την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί
Κάνουμε δαχτυλιές,την αλείφουμε με ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Μπορύμε να την γαρνίρουμε με ντοματίνια,ελιές και ρίγανη ή να την γεμίσουμε με χαλβά
Ψήνουμε στους 175 C για 25-30 λεπτά να ροδίσει




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου