Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ρώσικη Μηλόπιτα με Ζύμη Μπριός (Sharlotka)





Υλικά
Για την γέμιση
4 ξινόμηλα σε μικρούς κύβους
2 κ.σ μαργαρίνη
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1 βανίλια
100 γρ ζάχαρη
2 κ.σ κρύο νερό 
1 κ.σ κορν φλάουρ

Για την ζύμη

1 γιαούρτι (200 γρ)
2 αυγά
μισή κούπα αραβοσιτέλαιο (110 ml)
μισή κούπα γάλα (125 ml)
550-600 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό κ.γ αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
4 κ.σ ζάχαρη
1 βανίλια
1 αυγό για το άλειμμα 

Για την γέμιση
Σοτάρουμε τα μήλα με την μαργαρίνη,την ζάχαρη και τα μπαχαρικά
Στο τέλος προσθέτουμε το κορν φλαουρ που έχουμε διαλύσει στο νερό

Για την ζύμη
Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά.το λάδι και το γάλα
Προσθέτουμε τα στερέα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Αφήνουμε να φουσκώσει
Κάνουμε μικρά μπαλάκια,ανάλογα τι μέγεθος θέλουμε και τα ανοίγουμε
Κόβουμε μια ευθεία από την μέση ως την άκρη,βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε κυλινδρικά
Βάζουμε κυκλικά σε βουτυρωμένο ταψί
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 175 C να ροδίσουν πάνω κάτω
Βγαίνουν πολύ αφράτα,φανταστική ζύμη για κρουασάν στιγμής

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου