Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Τραγανή Λαγάνα Χωρίς Ζύμωμα Χωρίς Μίξερ - Έτοιμη για Ψήσιμο Το Πρωί της Καθαράς Δευτέρας Greek Lagana Bread With no Kneading






Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά (14 γρ)
8 κ.σ ελαιόλαδο
680 ml χλιαρό νερό 

Για το ζαχαρόνερο μισό ποτήρι νερό ανακατεμένο με 2 κ.σ ζάχαρη
Σουσάμι για το πασπάλισμα

Από το προηγούμενο βράδυ,ανακατεύουμε στο αλεύρι το αλάτι,την ξηρή μάγια την ζάχαρη το λάδι και το νερό
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να αρχίσει να γίνεται μια μαλακιά ζύμη
Σκεπάζουμε με με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει στο ψυγείο για 12 ώρες (μια νύχτα)
Ζυμώνουμε την ζύμη με λίγο αλεύρι
Φτιάχνουμε 2 μπάλες και ανοίγουμε την καθεμία στο ταψί του φούρνο που το έχουμε λαδώσει
Εγώ δεν τις αφήνω να ξαναφουσκώσουν ,αν θέλουμε τις αφήνουμε 15 λεπτά
Πατάμε από πάνω με τα δάχτυλα
Αλείφουμε με το ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε στους 175 C για 25-30 λεπτά να ροδίσουν



Ingredients for 2 big flat breads
1 k.g of bread flour
2 tsp salt
2 tbsp of sugar
2 packets of dry yeast (14 gr)
8 tbsp of olive oil
680 ml lukewarm water 

Half a glass of water mixed with 2 tbsp of sugar
Sesame seeds

Mix the flour that your previously put in the salt ,the dry yeast,sugar,oil and water
Mix with a spatula till it becomes a soft and sticky dough
I only used whole wheat flour and it came out soft because it is a moist dough,i also made it by putting 200 gr of yogurt in the dough and removind 200 gr of water,it came out extra moist and kept like that for days
Shape into a ball with oilled hands
Cover with parchment paper and a towel and let it double in size for 2 hours
Knead it with some flour,divide into 2 and shape the flat breads in 2 over your ovens big pans
Push your fingers over the dough
Brush with sugar water and sesame seeds
Bake them for 25-30 minutes at 175 C till golden

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου