Υλικά
Για την γέμιση
3-4 μεγάλα πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
300 γρ τυρί φέτα
300 γρ ανθότυρο
300 γρ λευκό τυρί
250 γρ γιαούρτι
ρίγανη,μαύρο πιπέρι,δυόσμο ξερό
μια συσκευασία φύλλα κρούστας
Για τον μαγικό χυλό
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες νερό
μισή κούπα λάδι (ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο)
Για την γέμιση Ζεματάμε τα πράσα 5 λεπτά,τα στραγγίζουμε,τα σοτάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν
Τα ανακατεύουμε με την φέτα,το ανθότυρο,το λευκό τυρί,το γιαούρτι,την,ρίγανη το πιπέρι και τον διόσμο
Για τον μαγικό χυλό που θα κάνει τα φύλλα σαν σπιτικά χωριάτικα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό και το λάδι
Στρώνουμε τα μισά φύλλα και σε κάθε φύλλο αλείφουμε 3 κουταλιές από τον χυλό
Στο φύλλο που θα βάλουμε την γέμιση δεν βάζουμε χυλό
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα
Εγώ τις γωνίες που περισσεύουν τις κόβω και τις βάζω πάνω από το φύλλο της γέμισης
Συνεχίζουμε να αλείφουμε τα φύλλα με τον χυλό,χωρίς να βάλουμε καθόλου παραπάνω λάδι
Αλείφουμε και το τελευταίο φύλλο και χαράζουμε σε κομμάτια
Στο ψήσιμο τα φύλλα θα ρουφήξουν τον χυλό και θα γίνουν σαν χωριάτικα
Ψήνουμε στους 170 C για 45-50 λεπτά να ροδίσει πάνω κάτω
Βλέπεται πόσο τραγάνα γίνονται τα φύλλα κρούστας χάρη στον χυλό,δεν σπάνε και δεν τρίβονται,είναι πεντανόστιμη και την επόμενη ημέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου