Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Πιλάφι με Κεφτέδες


Υλικά


500 γρ κιμά (μισό χοιρινό μισό βόειο) η μόνο χοιρινό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι η 2 μέτρια
1 σκελίδα σκόρδο 
1 αυγό
ψίχα από 4 φέτες ψωμί μουσκεμένη ή φρυγανιά η βρώμη
4 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο δυόσμο ξερό
1 ντομάτα σε κύβους χωρίς τα ζουμιά
1 κ.σ κέτσαπ και 1 μουστάρδα
ρίγανη,αλάτι,πιπέρι

ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
φύλο δάφνης
1 κούπα ρύζι κίτρινο
3 κούπες νερό
ανάμεικτα λαχανικά 

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,το περνάμε από το μούλτι και το αφήνουμε να κρυώσει
Πλάθουμε τα υλικά για τον κιμά
Τον βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο 
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας,τα βάζουμε στο ταψί που θα κάνουμε το πιλάφι,τα περιχύνουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 175 C
Προσθέτουμε το ρύζι τον ζωμό και τα λαχανικά και ψήνουμε,να φουσκώσει το ρύζι
Εγώ αφού είναι έτοιμο το βγάζω από τον φούρνο και σκεπάζω με αλουμινόχαρτο,για να βγεί το ρύζι σπυρωτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου