Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Μηλόπιτα με Κρέμα - Σκέτη Απόλαυση


Υλικά

για ένα ταψάκι 22 εκ

για την μηλόπιτα

2 αυγά

150 γρ ζάχαρη (3/4 κούπας)

100 ml αραβοσιτέλαιο (μισή κούπα)

250 γρ φαρίνα

1 πρέζα αλάτι

μισό κ.γ κανέλα

μισό κ.γ μαχλέπι 

1 βανίλια

200 γρ γιαούρτι στραγγιστό ή 100 ml γάλα ή μισό μισό 

2 μεσαία μήλα σε κυβάκια

1/4 κούπας σταφίδες


Για την κρέμα

250 γρ γάλα

2 κ.σ ζάχαρη (25 γρ)

25 γρ custard powder (η κόρν φλάουρ με μια βανίλια)


Χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη

Προσθέτουμε το λάδι

Ανακατεύουμε με σπάτουλα την φαρίνα,την κανέλα,το μαχλέπι και την βανίλια

Εναλλάξ με το γάλα και το γιαούρτι

Στο τέλος προσθέτουμε τα μήλα και τις σταφίδες


Για την κρέμα ανακατεύουμε στο κρύο γάλα,το custard powder και την ζάχαρη

Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου

Βάζουμε το μείγμα της μηλόπιτας σε ταψάκι 22 εκατοστών και γαρνίρουμε με την κρέμα

Ψήνουμε στους 160-170 C για 40-45 λεπτά 

Στα μισά του ψησίματος θα σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει πολύ χρώμα

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα







1 σχόλιο:

  1. THAYMASIA SINTAGH, EGW THA BALW THN KREMA STO MESON THS MHLOPITAS, KAI XWRIS MYGES MESA DILADI STAFIDES,THA SAS STILW TA APOTELESMATA !HA HA

    ΑπάντησηΔιαγραφή