Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Αφράτα Σκορδόψωμα με Μοτσαρέλα


Υλικά
για 4 σκορδόψωμα

150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή για πίτσα
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ ξηρή μαγιά
μισό ποτήρι χλιαρό γάλα

30 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ σκόνη σκόρδο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

 μοτσαρέλα τριμμένη

Ανακατεύουμε το αλάτι και την ζάχαρη με το αλεύρι και προσθέτουμε την ξηρή μαγιά,το λάδι και το χλιαρό γάλα
Ζυμώνουμε 5-6 λεπτά,να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
Αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει
Εγώ την βάζω σε σβησμένο,προθερμασμένο φούρνο στους 100  βαθμούς,σκεπασμένη με πετσέτα
Ο σβηστός φούρνος κρατάει την θερμοκρασία και η ζύμη φουσκώνει πιο γρήγορα
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο,με την σκόνη σκόρδο,το αλάτι,το πιπέρι και την ρίγανη
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μέρη και ανοίγουμε σε μικρά πιτάκια
Αλείφουμε τα πιτάκια με σκορδοβούτυρο και γαρνίρουμε με μοτσαρέλα
Ψήνουμε στους 175 C για 15-20 λεπτά να λιώσει η μοτσαρέλα










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου