Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Πανεύκολο Κωκ Ταψιού - Κέρασμα για την γιορτή μου





 Υλικά 


Για ένα πυρέξ

Για το παντεσπάνι
3 αυγά
100 γρ ζάχαρη
75 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ  baking powder
1 βανίλια
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
25 ml αραβοσιτέλαιο

Για το σιρόπι
50 γρ ζάχαρη
50 ml νερό
χυμό από μισό πορτοκάλι 
1 βανίλια

Για την κρέμα 
800 ml γάλα
80 γρ custard powder
80 γρ ζάχαρη
25 γρ βούτυρο

Για την ganache 
180 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη,για 8-10 λεπτά να φουσκώσουν και να ασπρίσουν
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,την βανίλια και το ξύσμα 
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και προσθέτουμε και το λάδι

Ψήνουμε στους 170 C για 15 -20 λεπτά
Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει
Σιροπιάζουμε το κρύο παντεσπάνι με ένα πινελάκι να μαλακώσει
Δεν βάζουμε όλο το σιρόπι

Για την κρέμα ανακατεύουμε στο κρύο γάλα,το custard powder με την ζάχαρη  και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο
Βράζουμε να δέσει η κρέμα και την βάζουμε καυτή πάνω από το παντεσπάνι
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο

Για την ganache 

Βάζουμε το κρέμα να ζεσταθεί
Ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα,περιμένουμε να λιώσει και ανακατεύουμε
Αφήνουμε να κρυώσει

Ρίχνουμε την ganache πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο μια νύχτα να σφίξει







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου