Υλικά
4 αυγά
350 γρ ζάχαρη
220 ml αραβοσιτέλαιο
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 βανίλιες
Ξύσμα από 3 λεμόνια
χυμό από μισό λεμόνι
500 γρ φαρίνα
Για το γλάσο
1,5 κούπα άχνη ζάχαρη
χυμό από 1,5 λεμόνι
ξύσμα από 2 λεμόνια
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το γιαούρτι εναλλάξ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Ψήνουμε στους 165-170 για 35- 40 λεπτά
Για το γλάσο
Ανακατεύουμε στην άχνη ζάχαρη,τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού
Βάζουμε το γλάσο σε χλιαρό ή κρύο κέικ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου