Υλικά
Μακαρόνια για παστίτσιο
Για την γέμιση με σπανάκι
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 ml κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
250 γρ φέτα τριμμένη
250 γρ μοτσαρέλα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
δυόσμο ξερό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
δυόσμο ξερό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
800 γρ σπανάκι
1 αυγό
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να κρυώσει
1 αυγό
Για την μπεσαμέλ
100 γρ βούτυρο
100 γρ αλεύρι
1000 ml γάλα
1 αυγο
Αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο
100 γρ αλεύρι
1000 ml γάλα
1 αυγο
Αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο
Για την γέμιση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σπανάκι
Το αλατίζουμε και αφήνουμε να πιει τα υγρά του Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να κρυώσει
Για την μπεσαμέλ
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
Ανακατεύουμε λίγη μπεσαμέλ με τα μακαρόνια
Βάζουμε μια στρώση από τα μισά μακαρόνια,στην μέση την γέμιση και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και καλύπτουμε με την μπεσαμέλ
Ψήνουμε στους 175 C μέχρι να ροδίσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου