Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Κοτοπιτάκια Τριγώνα με Χωριάτικο Φύλλο


 

Για την γέμιση
3 κ.σ αλεύρι
3 κ.σ ελαιόλαδο
400 ml γάλα ή ζωμό κοτόπουλο
1 αυγό
1 πρέζα κανέλα
200 γρ μοτσαρέλα
150 γρ φέτα
1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη
1 καρότο βρασμένο κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό,ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
500 γρ κοτόπουλο που μας περίσσεψε (ξεψαχνισμένο)
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
άνηθο ψιλοκομμένο

Για το φύλλο

500 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι
1  κ.γ αλάτι
Νερό όσο πάρει

80 ml ελαιόλαδο για το άλειμμα 


Για την γέμιση

Ζεσταίνουμε το λάδι,ανακατεύουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά μέχρι να δέσει
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα μπαχαρικά,τα τυριά,το αυγό,την ντομάτα το καρότο,τον άνηθο και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο

Για το φύλλο
Ανακατεύουμε το ξύδι,το ελαιόλαδο,το αλάτι και το νερό,με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αφήνουμε να ξεκουραστεί 40 λεπτά
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μπάλες
Αφήνουμε να ξεκουραστούν 20 λεπτά
Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε ορθογώνιο φύλλο και χαράζουμε σε λωρίδες 
Βάζουμε στην άκρη της κάθε λωρίδας 1 κ.σ γέμιση και λαδώνουμε
Κλείνουμε την κάθε λωρίδα σε τριγωνάκι όπως δείχνω στο βίντεο
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη
Τα ψήνουμε στους 175 C μέχρι να ροδίσουν πάνω κάτω










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου