Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ρώσικα Κουλουράκια σε Σχήμα Ροδάκινο Γεμιστά με Μαρμελάδα

 



Υλικά

110 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματιού)
60 γρ άχνη ζάχαρη
1 αυγό
50 γρ γιαούρτι
1 βανίλια
1,5 κ.γ baking powder
220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι

Για την γέμιση
100 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
30 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
ψίχουλα από το άδειασμα,από τα κουλουράκια

κόκκινο και κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 
κρυσταλλική ζάχαρη

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το γιαούρτι και πλάθουμε μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο 20 λεπτά
Πλάθουμε σε μπαλάκια 15 γρ και τα πατάμε λίγο να ισιώσουν
Ψήνουμε στους 175 C για 12-14 λεπτά 
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα αδειάζουμε,στην μέση με την ανάποδη πλευρά από την μύτη ενός κορνέ ή με ένα κουταλάκι 
Κρατάμε τα ψίχουλα και τα ανακατεύουμε με την μαρμελάδα και τα καρύδια
Γεμίζουμε και τις 2 πλευρές από τα κουλουράκια
Βάζουμε σε 2 μπολάκια 80 ml νερό
Αναμειγνύουμε στο ένα κίτρινο και στο άλλο κόκκινο με λίγες σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Βουτάμε την μια πλευρά στο κίτρινο χρώμα και την άλλη στο κόκκινο και ύστερα στην κρυσταλλική ζάχαρη










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου