Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Κολοκυθόπιτα Αλμυρή με Πράσινο Κολοκύθι Ανθότυρο Και Χωριάτικο Φύλλο

 


Για το φύλλο

7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι
1  κ.γ αλάτι
Νερό όσο πάρει

Για το λάδωμα
1/4 κούπας αραβοσιτέλαιο
1/4 κούπας ελαιόλαδο

Για την γέμιση
3 κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
300 γρ ανθότυρο η φέτα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,διόσμο
Μαϊντανό και Άνηθο Ψιλοκομμένο
4-5 κ.σ νιφάδες βρώμης

Για την γέμιση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια,τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι δύο ώρες
Τα πατάμε να φύγουν τα ζουμιά
Τα κρεμμυδάκια,το κρεμμύδι και το σκόρδο τα σοτάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Στρώνουμε 5 φύλλα στην από κάτω πλευρά
Το κάθε φύλλο το πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και το αλείφουμε με σουρωτή
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί

Για το φύλλο
Ανακατεύουμε το ξύδι,το ελαιόλαδο,το αλάτι και το νερό,με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αφήνουμε να ξεκουραστεί 40 λεπτά
Χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια 
Αφήνουμε να ξεκουραστούν 20 λεπτά
Τα ανοίγουμε σε μικρά στρογγυλά πιτάκια
Το κάτω και το πάνω φύλλο απο την θα είναι μεγαλύτερο
Βάζουμε το κάθε φύλλο,το ένα πάνω στο άλλο,λαδώνοντας το κάθε ένα μέχρι να τελειώσει η εξάδα
Κλείνουμε τσιμπώντας το κάτω και το πάνω φύλλο
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μπαλάκια 
Αφήνουμε την κάθε στοίβα,να ξεκουραστεί 40 λεπτά
Ανοίγουμε 2 φύλλα
Στρώνουμε το 1 φύλλο σε λαδωμένο ταψί,βάζουμε στην μέση την κρύα γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο
Χαράζουμε σε κομμάτια και βρέχουμε την πίτα με λίγο νερό,με τα χέρια μας
Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά να ρόδισει πάνω κάτω













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου