Για την γέμιση με σπανάκι
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 ml κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
250 γρ φέτα τριμμένη
250 γρ μοτσαρέλα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
δυόσμο ξερό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
δυόσμο ξερό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
800 γρ σπανάκι
1 αυγό
1 αυγό
Για την μπεσαμέλ
100 γρ βούτυρο
100 γρ αλεύρι
1000 ml γάλα
1 αυγο
Αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο
100 γρ αλεύρι
1000 ml γάλα
1 αυγο
Αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο
1 πακέτο κανελόνια
Για την γέμιση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σπανάκι
Το αλατίζουμε και αφήνουμε να πιει τα υγρά του Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγη μπεσαμέλ και αφήνουμε να κρυώσει
Για την μπεσαμέλ
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
Στρώνουμε λίγη μπεσαμέλ στο πάτο του ταψιού
Γεμίζουμε τα κανελόνια τα στρώνουμε στο ταψί και καλύπτουμε με την μπεσαμέλ
Ψήνουμε στους 175 C μέχρι να ροδίσουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου