Υλικά
4 αυγά
350 γρ ζάχαρη
220 ml αραβοσιτέλαιο
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
50 ml χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
μισό κ.γ μαχλέπι
500 γρ φαρίνα
100 γρ μαρμελάδα
Για το κραμπλ
70 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
μισό κ.γ κανέλα η 1 βανίλια
30 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
70 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
μισό κ.γ κανέλα η 1 βανίλια
30 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
40 γρ λάδι η βούτυρο λιωμένο
Για το κράμπλ ανακατεύουμε με το πιρούνι το αλεύρι,το αλάτι,την ζάχαρη,την κανέλα και την βανίλια και αναμιγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο η το λάδι,μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη
Βάζουμε λίγα λεπτά στο ψυγείο
Βάζουμε λίγα λεπτά στο ψυγείο
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το γιαούρτι εναλλάξ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Βάζουμε την μισή ζύμη στην φόρμα και ρίχνουμε κουταλιές από την μαρμελάδα στην μέση
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με το κράμπλ
Ψήνουμε στους 165-170 για 45 -50 λεπτά,στα μισά του ψησίματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου