Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Γύρος Μανιταριών και Πατατάκια στον Φούρνο




Υλικά

400 γρ άσπρα μανιτάρια
για την μαρινάδα
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/4 κ.γ σκόνη σκόρδου
1 κ.σ μουστάρδα 
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
προαιρετικά μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή κρέας

Για τις πατάτες

2-3 μεγάλες πατάτες με την φλούδα
2-3 κ.σ μουστάρδα 
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

για το σερβίρισμα 
πίτες για σουβλάκι,τζατζίκι,ντομάτα κλπ

Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια (δε τα πλένουμε γιατί θα ρουφήξουν το νερό)
Ανακατεύουμε με την μαρινάδα
Θα τα ψήσουμε σε ταψί με λαδόκολλα για 25-30 λεπτά στους 170 C μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές
Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο σχαροτήγανο 

Για τις πατάτες

Ξεπλένουμε τις πατάτες και τρίβουμε την φλούδα με ένα καθαρό σύρμα η ένα σφουγγαράκι,να καθαρίσει λίγο η φλούδα
Τις κόβουμε σε χοντρές πατάτες τηγανιτές η φούρνου σε ροδέλες
Τις βάζουμε σε μπολ με νερό και τις ξεπλένουμε
Μπορούμε να τις αφήσουμε μέσα στο νερό,να φύγει το άμυλο και να γίνουν πιο τραγανές
Τις ανακατεύουμε με την μαρινάδα,τις στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 165-170 C για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν 
Τις γυρνάμε συχνά και από τις 2 πλευρές για να γίνουν τραγανές 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου