200 ml αραβοσιτέλαιο (1 κούπα)
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 κούπες)
1 κ.γ baking powder
120 ml χυμό πορτοκαλιού (μισή κούπα)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια
Μισή κούπα άχνη ζάχαρη (60 γρ)
Για την γέμιση
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ μαρμέλαδα
1 κ.γ κανέλα
Για το σιρόπι
250 ml νερό (1 κούπα)
150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (3/4 κούπας)
2 καρφάκια γαρίφαλο
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Για την ζύμη
Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε 1 λεπτό να καβουρδιστεί
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και τα μυρωδικά
Για την γέμιση
Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και την μαρμελάδα
Πλάθουμε σε ζυμαράκια 30 γρ και γεμίζουμε με τα καρύδια
Κλέινουμε στην μέση ή σε μισοφέγγαρα
Τα ψήνουμε στους 170 C για 25-30 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
Για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το γαρίφαλο για 5 λεπτά
Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι,πάνω στους ζεστούς σάλιαρους μέσα στο ταψί
Τα γυρνάμε και από την ανάποδη πλευρά,να ρουφήξουν το σιρόπι ως μέσα
Αφού πιουν το σιρόπι,τα βγάζουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα διατήρούμε σε αεροστεγές κουτί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου