Υλικά
4 αυγά
μιάμιση κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (350 γρ)
μιάμιση κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (350 γρ)
220 ml αραβοσιτέλαιο
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ)
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και τον χυμό του
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ)
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και τον χυμό του
μισό κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1/4 κ.γ γαρίφαλο σε σκόνη
1/4 κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
2 γιαούρτια στραγγιστά (400 γρ)
2 γιαούρτια στραγγιστά (400 γρ)
200 γρ σταφίδες ξανθές (θα τις αφήσουμε να φουσκώσουν σε ζεστό νερό για μισή ώρα )
Για το γλάσο
1 ασπράδι
200 - 250 γρ άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ νερό
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά εναλλάξ με το γιαούρτι
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά εναλλάξ με το γιαούρτι
Στο τέλος ανακατεύουμε με μια σπάτουλα,τις σταφίδες
Ψήνουμε στους 165-170C για 45-50 λεπτά
Ψήνουμε στους 165-170C για 45-50 λεπτά
Για το γλάσο ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ρευστό γλάσο
Τυλίγουμε το φλουρί σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε από πάνω,πριν βάλουμε το γλάσο
Αφού κρυώσει γαρνίρουμε με το γλάσο,αυτό το γλάσο στεγνώνει αφού σταθεί
Το γιαούρτι διατηρεί το κέικ μας αφράτο για πολλές μέρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου