Τετάρτη 9 Απριλίου 2025

Τσουρεκάτα Πασχαλινά Κουλουράκια με Ολόκληρο Πορτοκάλι και Γιαούρτι - Χωρίς Βούτυρο - Χωρίς Μίξερ









Υλικά

140 ml αραβοσιτέλαιο
200 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
1 ολόκληρο πορτοκάλι στο blender
1 βανίλια
1 κ.γ μαχλέπι
200 γρ γιαούρτι
600-700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
μισό κ.γ κ.γ αλάτι 

Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το λάδι με την ζάχαρη 
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και το γιαούρτι
Χτυπάμε στο blender,ένα ολόκληρο πορτοκάλι,κομμένο στα 4,με την φλούδα (πλυμμένο,χωρίς τα κουκούτσια)
Βάζουμε σιγά σιγά,το αλεύρι με τα μυρωδικά και ζυμώνουμε λίγο με το χέρι να μας γίνει μια μαλακιά ζύμη,αν χρειαστεί βάζουμε και λίγο χυμό πορτοκαλιού
Την βάζουμε 15 λεπτά στο ψυγείο
Πλάθουμε σε πλεξούδες και στα σχέδια που θέλουμε
Ψήνουμε στους 175 για 20-22 λεπτά να μας ροδίσουν πολύ ελαφρά
Αυτά τα κουλουράκια μένουν μαλακά χάρη στο γιαούρτι

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου