Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2025

Χανιώτικο Κρητικό Μπουρέκι στον Φούρνο – Χωρίς φύλλο, με Πατάτες, Κολοκυθάκια & Τυριά




Υλικά
4 κολοκυθάκια
4-5 πατάτες
4 αυγά
400 γρ γιαούρτι
μισή κούπα γάλα (125 ml)
μισή κούπα αλεύρι (60 γρ)
αλάτι,πιπέρι,ρίγανι,δυόσμο ξερό 
250 γρ φέτα τριμμένη
250 γρ κίτρινα τυριά

Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια,σε πολύ λεπτές φέτες,καλύτερα με το μαντολίνο
Έτσι θα ψηθούν ως μέσα
Στρώνουμε σε 28 άρι ταψί,τις πατάτες εναλλάξ με τα τυριά και τα κολοκυθάκια
Χτυπάμε τα αυγά με το γιαύρτι,το γάλα και το αλεύρι
Περιχύνουμε το φαγητό,το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 C για μία με μιάμιση ώρα 
Θα δούμε με ένα πιρούνι ότι έχουν ψηθεί οι πατάτες και ύστερα θα το ξεσκεπάσουμε να πάρουν χρώμα τα τυριά








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου