Υλικά
4 κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 γρ)
1250 ml Γάλα
3-4 Αυγά
2-3 κ.σ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και αναμιγνύουμε με τα αυγά το λάδι το αλάντικα και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα
Σκεπάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα
Ζεστένουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε 1 κουτάλα βούτυρο να λιώσει και να γυαλίσει το τηγάνι (μόνο για την πρώτη κρέπα,που συχνά η πρώτη κρέπα δεν μας πετυχαίνει)
Ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο χυλό στο τηγάνι και το περιστρέφουμε με κυκλικές κινήσεις να απλωθεί παντού
Μόλις εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στην μία πλευρά την γυρνάμε για να πάρει χρώμα και απο την άλλη
Γαρνίρουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας :ζαμπόν ,μπείκον.μανιτάρια,πιπεριές,τομάτες,αλλαντικά,τυριά,κιμά,λαχανικά κλπ
Ingredients
4 cups of all purpose flour (500 gr)
1250 ml of milk
3-4 Eggs
2-3 olive oil or vegetable oil
1 pinch of salt
Sieve the flour and mix it with the beaten eggs the oil the salt and add the milk little by little
Cover the mixture and put in the refrigerator for 1 hour
In a heated a pan add 1 tablespoon of butter to melt and polish the pan (only for the first crepe , often the first crepe is'nt good)
Pour a little spoon of batter into the pan and rotate in a circular motion to spread it everywhere
Once small blisters apear on one side spin to get color on the other too
Garnish with the filling of your choice : ham,mushrooms,peppers, tomatoes,cheeses, meat, vegetables etc.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου