Υλικά
1 μεγάλο αυγό
1 φλιτζάνι ( 240 ml ) γιαούρτι ( με πλήρη λιπαρά ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά )
1/3 κούπας ( 80 ml ) αραβοσιτέλαιο η ηλιέλαιο
1 βανίλια
2 κούπες ( 260 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ( 100 γραμμάρια ) ζάχαρη
1 1/ 4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα ( φράουλα ,ροδάκινο,βατόμουρο)
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το αυγό , το γιαούρτι , το λάδι , και το εκχύλισμα βανίλιας Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε ελαφρά το αλεύρι με τη ζάχαρη , το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Με μια σπάτουλα διπλώστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι τα συστατικά να αναμιχθούν. ( Η ζύμη θα είναι παχιά . ) Βουτηρώστε 12 φορμάκια και γεμίστε ομοιόμορφα με 2 κουτάλια η με scoop παγωτού Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα στο κέντρο της ζύμης Και καλύψτε με αλλη 1 κουταλιά ζύμη Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 15 -20 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή απο το κέντρο .
Κάνει 12 muffins
Muffins:
1 large egg, lightly beaten
1 cup (240 ml) plain yogurt (full fat or low fat)
1/3 cup (80 ml) vegetable, canola, safflower, or corn oil
1 teaspoon pure vanilla extract
2 cups (260 grams) all-purposeflour
1/2 cup (100 grams) granulated whitesugar
1 1/4 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon salt
Marmalade (blueberry,strawberry,peach)
Preheat oven to 375 degrees F (190 degrees C). Position rack in center of oven. Butter or line 12 muffin cups with paper liners.
In a large bowl whisk together the lightly beaten egg, yogurt, oil, and vanilla extract.
In another large bowl whisk the flour with the sugar, baking powder, baking soda, and salt. With a rubber spatula fold the wet ingredients into the dry ingredients and stir only until the ingredients are combined and moistened. (The batter will be thick.)
Evenly fill the muffin cups with the batter, using two spoons or an ice cream scoop Put 1 tsp of marmalade in the center of the batter and cover it with 1 tbsp of batter Place in the oven and bake for about 15 -20 minutes or until a toothpick inserted in the center of a muffin just comes out clean. Transfer to a wire rack and let cool for about 10 minutes before removing from pan.
Makes 12 muffins.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου