Υλικά
3 κούπες μπαγιάτικο τσουρέκι (πατήστε πάνω για συνταγή) κομμένο σε κυβάκια ή 3 κούπες μπαγιάτικο ψωμί
2 κ.σ βούτηρο λιωμένο
2 κούπες γάλα
μισή κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλιά λικέρ η κονιάκ
μισή κούπα σταφίδες
2 βανίλιες
Για το γλάσο βανίλιας
1 κούπα γάλα
4 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ κορν φλάουρ
2 κ.σ βούτηρο
2 βανίλιες
Λιώνουμε το βούτηρο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη
Προσθέτουμε το γάλα,το λιωμένο βούτηρο,το λικέρ και την βανίλια και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τσουρέκι και τις σταφίδες και το αφήνουμε να μουλιάσει για 1 ώρα το λιγότερο
Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στους 180 για 35 με 45 λεπτά μέχρι να μην είναι ζουμερό το μείγμα
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με το γλάσο βανίλιας
Για το γλάσο βανίλιας
Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ καλά να διαλυθεί στο γάλα
Βάζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτηρο
Ingredientss
3 cups stale brioche or Greek tsoureki bread (click for recipe ) cut into cubes or 3 cups stale bread
2 tbsp melted butter
2 cups milk
half a cup of sugar
4 eggs
1 tablespoon liqueur or brandy
half cup raisins
2 tsp vanilla exract
For the vanilla icing
1 cup milk
4 tbsp sugar
1 tbsp cornflour
2 tbsp butter
2 vanilla
Melt the butter and let it come to room temperature
Beat the eggs with the sugar
Add the milk, melted butter , liqueur and vanilla and mix
Add the chopped brioche and raisins and leave it to soak in the custard for at least 1 hour
Bake on a greased baking sheet lined with parchment paper at 180 C for 35 to 45 minutes until it sets
Allow it to cool and serve with vanilla icing
For the vanilla icing
Mix the cornflour with the milk till it dissolves well
Put the milk over medium heat and add the sugar and vanilla and mix until it thickens
At the end add the butter
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου