Υλικά
1 κιλό κατσικάκι η χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
2-3 κ.σ μουστάρδα και κέτσαπ
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό λαχανικών η βοδινό διαλυμένο σε λίγο λάδι
2 κρεμμύδια κομμένα σε μισές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
2 ντομάτες κομμένες στα 8
αλάτι,μαυροπίπερο,ρίγανη
Βάζουμε το κατσικάκι σ'ενα μπώλ μαζι με την μουστάρδα,το κέτσαπ το κρασί το ελαιόλαδο,τον κύβο μπαχαρικών τα κρεμμύδια και το σκόρδο.Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες τουλάχιστον
Χώριζουμε τα υλικά ανάλογα με τα πόσα πουγκιά θέλουμε
Απλώνουμε αλουμινόχαρτο και βάζουμε διπλή λαδόκολλα απο πάνω Αδειάζουμε πάνω το κρέας που μαρινάραμε ,το κεφαλοτύρι,τις πατάτες ,τις ντόματες και αλατοπιπερώνουμε
Κλείνουμε σε σφιχτό πουγκί και δένουμε με σπάγκο
Ψήνουμε για 2 μιση με 3 ώρες περίπου στους 180 με 200 C
Ανοίγουμε τα πουγκιά και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά ακόμα να πάρει χρώμα το κρέας
Ingredients
1 kg lamb or pork cut into bites
2-3 tbsp mustard and ketchup
1 cup white wine
olive oil
1 vegetable or beef stock cube dissolved in some olive oil
2 onions, cut into half rings
2 cloves of garlic
kefalotyri cheese or graviere cut into cubes
4 potatoes cut into slices
2 tomatoes , cut in 8 pieces each
salt, black pepper ,oregano
Put the meat in a bowl along with mustard, ketchup wine olive oil,vegetable cube onions and garlic.Anakatefoume and leave in the fridge to marinate for at least 2 hours
Separates the ingredients according to how many pouches you want to mae
Spread aluminum foil and put a double parchment paper on top Pour over the marinated meat , the cheese , potatoes ,tomatoes and salt and pepper
Close in tight pouch and tie it with string
Bake for 2 and a half hours up to 3 hours approximately at 180 - 200 C
Open the pouches and put it back in the oven for 10 minutes more so the meat gets grilled
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου