Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Σάλτσα Τριμμένης Ντομάτας σε Βάζα


Υλικά
3 κιλά ώριμες ντομάτες
1 κ.σ αλάτι
4 κ.σ κέτσαπ (αλλιώς βάζουμε 2 κ.σ ξύδι και 2 κ.σ ζάχαρη)
αλάτι,μαύρο πιπέρι,πάπρικα γλυκιά
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
4 κουταλιές αραβοσιτέλαιο
2 μεγάλα αποστειρωμένα βάζα

Ξεπλένουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη
Την φλούδα αν θέλουμε την περνάμε από το μπλέντερ για να την βάλουμε μαζί με την ψίχα της ντομάτας να βράση
Βάζουμε τον πολτό σε μεγάλη κατσαρόλα,με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και τον βασιλικό που θα τα βάλουμε στο τέλος
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε τους αφρούς που θα βγάλει στην αρχή
Θέλει περίπου 45 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα μας και να μειωθεί στο μισό,αλλά να παραμέινει ζουμερή όχι να δέσει
Ανάλογα πόσο πολτό ντομάτας θα βάλουμε
10 λεπτά προς το τέλος βάζουμε και τον φρέσκο βασιλικό,που θα τον αφαιρέσουμε 
Προσθέτουμε 4 κουταλιές αραβοσιτέλαιο στο τέλος
Βάζουμε την καυτή σάλτσα σε καυτά βάζα που έχουμε αποστειρώσει στον φούρνο,στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά
Κλείνουμε τα καπάκια με μια πετσέτα για να μην καούμε,τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σφραγίσουν
Οι φρέσκες ώριμες ντομάτες είναι που θα δώσουν όλη την γεύση,τα μπαχαρικά και το κέτσαπ δεν είναι απαραίτητα
Ο πιο εύκολος τρόπος είναι αφού τρίψουμε τις ντομάτες να τις βάλουμε σε πλαστικά τάπερ στην κατάψυξη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου