Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Μοσχάρι Λεμονάτο με Ποντίκι Σκέτο Λουκούμι Και Εύκολος Χωριάτικος Πουρές

Υλικά

700 γρ μοσχαρίσιο ποντίκι ή ελιά σε κυβάκια
ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κύβος ζωμός βοδινός η κοτόπουλο
2 καρότα σε κύβους
1 φύλλο δάφνης
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
1 κ.σ κορν φλάουρ
χυμό από 1 λεμόνι (προαιρετικά + 1 κ.σ μουστάρδα)
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες 
νερό η γάλα όσο πάρει
50 γρ βούτυρο 
2 χούφτες μοτσαρέλα τριμμένη η 2 κ.σ τυρί κρέμα
1 πρέζα κανέλα
αλάτι,πιπέρι

Για το λεμονάτο


Σοτάρουμε το κρέας,να πάρει χρώμα και σβήνουμε με κρασί
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα,την σκουπίζουμε,προσθέτουμε ελαιόλαδο,σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε μια ολόκληρη σκόρδο
Ξαναπροσθέτουμε το σοταρισμένο κρέας με τα ζουμιά του
Προσθέτουμε τα καρότα,το φύλλο δάφνης,πιπέρι και ρίγανη και τον ζωμό και καλύπτουμε με νερό να σκεπάσει το κρέας
Αφού πάρει βράση,αφαιρούμε τους αφρούς από πάνω με μια κουτάλα
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να γίνει λουκούμι Θα πάρει 2 ώρες και 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά 
Αλατίζουμε στο τέλος αφού έχει γίνει τρυφερό το κρέας
Αφού μείνει με λίγο ζουμί ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τον χυμό λεμόνι,να διαλυθεί το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο κρέας,να πάρει μια βράση και να μας δέσει την σάλτσα
Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε προσθέτουμε και 1 κ.σ μουστάρδα ανακατεμένη με το λεμόνι
Την μουστάρδα πάντα την διαλύουμε σε κρύο υγρό και δεν την βάζουμε κατευθείαν στο καυτό φαγητό,για να μην μας κόψει
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό 

Για τον πουρέ
Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα,να μαλακώσουν
Τις στραγγίζουμε,και τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές (έτσι βγαίνει πιο εύκολα η φλούδα) τις βάζουμε σε καυτή κατσαρόλα και ανακατεύουμε να στεγνώσουν
Τις λιώνουμε με 2 πιρούνια η με το πρές πουρέ 
Δεν πειράζει αν μείνουν λίγα κομματάκια
Θα προσθέσουμε σιγά σιγά το γάλα η νερό ( εγώ βάζω νερό λόγο δυσανέξιας) μέχρι να γίνει ο πουρές μας κρεμώδης 
Στο τέλος θα προσθέσουμε το βούτυρο,την μοτσαρέλα,το αλάτι,το πιπέρι και την κανέλα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου