1 λίτρο γάλα
100 γρ κορν φλάουρ (9 κ.σ) η κάστερ πάουντερ βανίλια
1 βανίλια
9 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
1-2 κ.σ κακάο
1 κ.σ βούτυρο
προαιρετικά 100 γρ σοκολάτα
2 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ σπασμένα (450 γρ)
Για την επικάλυψη
2 κουτάκια μόρφατ (ή μια μεγάλη φυτική κρέμα)
2 κ.σ άχνη
1 βανίλια
λίγο γάλα για το χτύπημα
Κερασάκια γλασέ για το γαρνίρισμα
Ανακατεύουμε στο κρύο γάλα το κορν φλάουρ,την βανίλια,την ζάχαρη και το κακάο
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά,και ανακατεύουμε με σύρμα,μέχρι να δέσει και να κάνει μικρές φουσκάλες
Στο τέλος ανακατεύουμε το βούτυρο και αν θέλουμε 100 γρ σπασμένη σοκολάτα,να λιώσει
Την κρέμα μας μπορούμε εκτός από την βανίλια να την αρωματίσουμε με 1 κουταλιά λικέρ ή με ξύσμα πορτοκαλιού και κανέλα
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε με τα σπασμένα μπισκότα
Στρώνουμε το μείγμα σε πυρέξ η σε ταψάκι
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Για την επικάλυψη
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί με την άχνη,την βανίλια και λίγο γάλα
Γαρνίρουμε το γλυκό μας και αν θέλουμε κάνουμε ροζέτες και διακοσμούμε με κερασάκια,γλασέ
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου