Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Αφράτα Νηστίσιμα Κρουασάν με Ζύμη Σαν Σφολιάτα




 
Υλικά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1/4 κ.γ αλάτι
μισό κ.γ ζάχαρη
1 μαγιά ξηρή
περίπου 1 ποτήρι χλιαρό νερό θα δούμε πόσο θα πάρει η ζύμη
125 ml αραβοσιτέλαιο
250 γρ γιαούρτι αμυγδάλου με γεύση βανίλια (κυκλοφορεί σε όλα τα σούπερ μάρκετ,σε γεύση βανίλια,φρούτων κλπ όπως και σκέτο από σόγια)

νηστίσιμη πραλίνα ή μαρμελάδα

Ανακατεύουμε το αλάτι και την ζάχαρη με το αλεύρι
Προσθέτουμε την μαγιά,το νερό,το λάδι και το γιαούρτι αμυγδάλου
Ζυμώνουμε 5 λεπτά να έχουμε μια ελαστική και μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει
Αφήνουμε 1 ώρα να φουσκωσει
Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπάλες
Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε ένα μικρό φύλλο
Λαδώνουμε και βάζουμε από πάνω άλλα 2 φύλλα λαδώνοντας τα 
Κάνουμε το ίδιο και με τις άλλες 3 μπάλες φτιάχνοντας 3 φύλλα ,το ένα πάνω στο άλλο
Κλείνουμε το φύλλο πατώντας το στις γωνίες και αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί
Ανοίγουμε λίγο την ζύμη και κόβουμε τριγωνάκια
Αλείφουμε με νερό,βάζουμε στην άκρη λίγη πραλίνα και κλείνουμε σε κρουασάν
Δεν χρειάζεται να τα ξανά αφήσουμε πολύ ώρα ,να φουσκώσουν για να μην χάσουν το σχήμα,μέχρι να ψήσουμε τα πρώτα τα υπόλοιπα θα έχουν φουσκώσει σε 20 λεπτά
Διαλύουμε σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό 1 κ.σ ζάχαρη, αλείφουμε τα κρουασάν
Ψήνουμε στους 160-170 C gia 20-25 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά
Την πρώτη ημέρα είναι πολύ μαλακά την επόμενη μπορούμε να τα βάλουμε 40 δευτερόλεπτα στο microwave και ξαναγίνονται αφρός
 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου