Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Νηστίσιμο Κέικ Βανίλια Σοκολάτα Με Λιναρόσπορο και Γιαούρτι Αμυγδάλου - Πολύ Αφράτο

 
Υλικά
170 ml αραβοσιτέλαιο ή (μαργαρίνη που θα την χτυπήσουμε με την ζάχαρη)
240 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ γιαούρτι αμυγδάλου
4 κ.σ λιναρόπορο
150 ml καυτό νερό
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
4 κ.γ baking powder
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι

για το σοκολατένιο μείγμα
2 κ.σ κακάο
2 κ.σ νερό

Για το γλάσο
μισή κούπα άχνη ζάχαρη
λίγες κ.σ γάλα αμυγδάλου η νερό
1-2 κ.σ κακάο
2 πρέζες κανέλα

Ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το καυτό νερό και αφήνουμε 20 λεπτά να γίνει σαν ζελέ και να κρυώσει
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη και το γιαούρτι να αφρατέψει και προσθέτουμε τον λιναρόσπορο
Ο λιναρόσπορος λειτουργεί σαν το αυγό,φουσκώνει το κέικ και το κάνει αφράτο
1 κ.σ λιναρόσπορος είναι σαν 1 αυγό (πάντα τον διαλύουμε σε νερό δε το βάζουμε σκέτο)
Προσθέτουμε την βανίλια,το baking powder και το αλεύρι σε δόσεις
Χωρίζουμε το μείγμα στην μέση και στο μισό ανακατεύουμε το κακάο με το νερό
Βάζουμε το μείγμα εναλλάξ στην φόρμα
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170 C ανάλογα τον φούρνο
Για το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη με το κακάο,την κανέλα και το νερό και περιχύνουμε το κρύο κέικ
Είναι το πιο αφράτο νηστίσιμο κέικ χάρη στον λιναρόσπορο και το γιαούρτι αμυγδάλου











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου