Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Χωριάτικο Ψωμί με Καλαμποκάλευρο - Χωρίς Ζύμωμα στην Γάστρα - Καλαμποκόψωμο




 
Υλικά
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
250 γρ καλαμποκάλευρο
μισό κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9 γρ ) ή 1 κυβάκι νωπή (25 γρ)
4 κ.σ ελαιόλαδο
350 ml νερό

Από το προηγούμενο βράδυ,ανακατεύουμε σ'ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις,το καλαμποκάλευρο,το αλάτι,την ζάχαρη,
την ξηρή μάγια,το λάδι και το νερό
Αναμιγνύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να αρχίσει να γίνεται μια υγρή ζύμη σαν προζύμι 
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει στο ψυγείο για 12 ώρες (μια νύχτα)
Την επόμενη μέρα,προσθέτουμε αλεύρι,διπλώνουμε την ζύμη και της δίνουμε σχήμα 
Την ρίχνουμε μέσα στην καυτή γάστρα που έχουμε πυρώσει σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C
Τις κάνουμε δυο χαρακιές και ψήνουμε με κλειστό καπάκι για 20 με 25 λεπτά
Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 C, βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για 25 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει το ψωμί μας
Βγαίνει πεντανόστιμο και διατηρείτε αφράτο









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου