Υλικά
για την μηλόπιτα
3 αυγά
225 γρ ζάχαρη (1 κούπας
150 ml αραβοσιτέλαιο (3/4 κούπας)
375 γρ φαρίνα (3 κούπες)
1 πρέζα αλάτι
μισό κ.γ κανέλα
μισό κ.γ μαχλέπι
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και τον χυμό του
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
3 μεσαία μήλα σε κυβάκια
1 κούπα σταφίδες
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
3 μεσαία μήλα σε κυβάκια
1 κούπα σταφίδες
για την διακόσμηση
3 μήλα σε λεπτές ροδέλες
Χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη
Προσθέτουμε το λάδι
Ανακατεύουμε με σπάτουλα την φαρίνα,την κανέλα,το μαχλέπι και την βανίλια,εναλλάξ με το γιαούρτι
Στο τέλος προσθέτουμε τα μήλα και τις σταφίδες
Κόβουμε τα μήλα με το μαντολίνο σε λεπτές φέτες και τις κόβουμε στην μέση
Τα βάζουμε σε νερό με λεμόνι μέχρι να τα κόψουμε
Τα στραγγίζουμε τους προσθέτουμε ζεστό νερό και τα αφήνουμε 10 λεπτά να μαλακώσουν και να γίνουν ευλύγιστα
Στρώνουμε το μείγμα του κέικ στο ταψί και βάζουμε από πάνω τις φέτες με τα μήλα κυκλικά να σχηματίσουν ένα τριαντάφυλλο
Ψήνουμε στους 165 C για 50-55 λεπτά
Στα μισά του ψησίματος θα σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει πολύ χρώμα
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα
Στα μισά του ψησίματος θα σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει πολύ χρώμα
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου