Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ανεπανάληπτα Μελομακάρονα Red Velvet - Σιροπιασμένα Ως Μέσα!!





Υλικά
για μια δόση

μισή κούπα αραβοσιτέλαιο (125 ml)
1/4 κούπας χυμό πορτοκάλι (60 ml)
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη (50 γρ)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1 βανίλια
μισό μπουκαλάκι υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 κούπες αλεύρι (250 γρ)
1 κ.γ κακάο
1 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Σιρόπι
μισή κούπα νερό (125 ml)
μισή κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (100 γρ)
μισή κούπα μέλι (170 γρ)

125 γρ κουβερτούρα λευκή 
καρύδια για το πασπάλισμα

Για την διπλή δόση
1 κούπα αραβοσιτέλαιο (250 ml)
μισή κούπα χυμό πορτοκάλι (125 ml)
μισή κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (100 γρ)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κ.γ κανέλα
μισό κ.γ γαρίφαλο
2 βανίλιες
1 μπουκαλάκι υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής
4 κούπες αλεύρι (500 γρ αλεύρι) 
2 κ.γ κακάο
2 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
2 πρέζες αλάτι

Σιρόπι
μια κούπα νερό (250 γρ)
μια κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (200 γρ)
μια κούπα μέλι (340 γρ)

250 γρ κουβερτούρα λευκή 
καρύδια για το πασπάλισμα

Ανακατεύουμε το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη
και προσθέτουμε,το ξύσμα πορτοκαλιού,την κανέλα,το γαρίφαλο,την βανίλια και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι,με το αλάτι το κακάο και το μπέικινγκ πάουντερ
Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί η ζύμη χωρίς να την ζυμώσουμε
Η ζύμη θα είναι μαλακιά και τριφτή
Πλάθουμε τα μελομακάρονα (25 γρ το ένα ) και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί,χωρίς λάδι
Με ένα πιρούνι τους κάνουμε τρύπες,από πάνω,για να ρουφήξουν καλύτερα το σιρόπι
Τα ψήνουμε στους 165-170 C για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν,αλλά να μην πάρουν πολύ χρώμα γιατί δε θα ρουφήξουν το σιρόπι
Για το σιρόπι βράζουμε την ζάχαρη,το νερό και το μέλι για 5 λεπτά
Σιροπιάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα με το ζεστό σιρόπι,μέσα σε βαθύ ταψάκι
Τα αφήνουμε μια νύχτα η κάποιες ώρες μέχρι να πιούν το σιρόπι
Τα γυρνάμε και από την ανάποδη για να πάει το σιρόπι ως μέσα
Αφού πιούνε το σιρόπι τα γυρνάμε από την καλή τους πλευρά και τα βάζουμε σε σχάρα να στραγγίσουν λίγο
Τα γαρνίρουμε με λιωμένη άσπρη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια
Με αυτό τον τρόπο,βγαίνουν μαλακά μέσα έξω
Διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου