2 κ.σ ταχίνι
1 κ.σ ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ αλάτι
500 -600 ml χλιαρό νερό
6-7 κ.σ ελαιόλαδο
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Για το στόλισμα
Κρεμμυδάκια Φρέσκα και ξερά,ντοματίνια,πολύχρωμες πιπεριές,ελιές,μαϊντανό,άνηθο κλπ
Ανακατεύουμε το ταχίνι με την ζάχαρη και την μαγιά στο νερό
Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και το λάδι
Ζύμωνουμε 5-6 λεπτά,να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χεριά
Την αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα
Εγώ σκεπάζω το μπολ με την ζύμη με μια πετσέτα και την βάζω σε σβηστό ζεστό φούρνο,που έχω προθερμάνει στους 70 C
Έτσι θα φουσκώσει πιο γρήγορα
Με αυτήν την δόση φτιάχνουμε με την μισή ζύμη 2 λαγάνες και με την υπόλοιπη κουλούρια θεσσαλονίκης
Για τα κουλούρια πλάθουμε σε κρίκους,τα βουτάμε πρώτα σε νερό και ύστερα στο σουσάμι
Για τις λαγάνες με τα λουλούδια,τις απλώνουμε στο ταψί με τα χέρια,ή τις ανοίγουμε πρώτα με τον πλάστη,στολίζουμε με τα υλικά που θέλουμε και ψήνουμε στους 170 C για 30 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου