7 αυγά
1 κούπα ζάχαρη (200 γρ)
1 κούπα αραβοσίτελαιο (220 ml)
1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (185 γρ)
1 κούπα ινδοκάρυδο (100 γρ)
1 φακελάκι baking powder
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη (600 γρ)
250 νερό
250 χυμό πορτοκάλι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη,5-6 λεπτά να φουσκώσουν
Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή με μια σπάτουλα τα στερέα υλικά, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω
Βάζουμε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψάκι 35x30 ή στο κλασικό στρόγγυλο 30 άρι
Ψήνουμε στους 170 C για για 35-40 λεπτά
Για το σιρόπι βράζουμε την ζάχαρη,με το νερό και τον χυμό πορτοκάλι για 5 λεπτά
Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι,ρίχνοντας το σιγά σιγά με μια κουταλά
Πασπαλίζουμε από πάνω με έξτρα ινδοκάρυδο
Αφήνουμε να κρυώσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου