Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Τυρόπιτα Ζεματιστή με Μαγιά - Λισνάτα



Για το φύλλο
380 ml χλιαρό γάλα
2 αυγά
700-800 αλεύρι
1/4 κ.γ αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
6 κ.σ ελαίολαδο 

για το άλειμμα 
100 ml ελαιόλαδο
50  ml λιωμένο βούτυρο

250 γρ φέτα και λίγη ρίγανη

1 κρόκο για το άλλειμα

Για το φύλλο ανακατεύουμε γάλα με τα αυγά ,και προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι,την ζάχαρη,την μαγιά και το λάδι
Αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει
Πλάθουμε σε 3 μπάλες
Αφήνουμε να ξεκουραστούν,20 λεπτά
Ανοίγουμε την κάθε μια,σε φύλλο 40 εκ
Πασπαλίζουμε με φέτα και ρίγανη και με ένα πινέλο,βρέχουμε με λίγο λάδι
Βάζουμε από πάνω το 2ο φύλλο και επαναλαμβάνουμε,με φέτα ρλιγανη και λάδι
Κάνουμε το ίδιο και με το 3ο φύλλο
Θα κλείσουμε το πάνω φύλλο σε φακέλο,κάνοντας 4 γωνιές
Θα πιάσουμε το 2 φύλλο από την κάθε γωνιά και θα κλείσουμε τον πάνω φάκελο μέσα στον 2ο
Κάνουμε το ίδιο και με το 3ο κάτω φύλλο
Έτσι θα έχουμε κάνει 3 φάκελους,τον έναν μέσα στον άλλον
Βάζουμε στην λαμαρίνα του φούρνου και αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσει
Αφού φουσκώσει,πατάμε με τα χέρια μας να απλώσει στο ταψί
Αλείφουμε με κρόκο αυγού,χτυπημένο με λίγο νερο και ψήνουμε στους 170 C για 30-35 λεπτά,να ροδίσει πάνω κάτω
Βγαίνει μαλακιά και αφράτη 
Έτσι έχουμε φτιάξει μια εύκολη πίτα,με πολλά φύλλα που ξεχωρίζουν ανάμεσα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου