Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Σοκολάτα και Πορτοκάλι 1-2-3-4


Υλικά


3/4 κούπας αραβοσιτέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο (180 ml)
2 κούπες σιμιγδάλι 340 γρ (1 κούπα και 1/4 χοντρό σιμιγδάλι και 3/4 κούπας ψιλό σιμιγδάλι)
1/4 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα η σταφίδες ξανθές

Για το σιρόπι
3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη (600 γρ)
4 κούπες νερό (1 λίτρο) (ή 3 κούπες νερό και 1 χυμό πορτοκάλι η μισό μισό )
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κ.σ μέλι
2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο

Για το σοκολατένιο μείγμα
2 κ.σ κακάο  
προαιρετικά 60 γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη
1 χούφτα καρύδια
1 χούφτα ινδοκάρυδο

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό και τον χυμό πορτοκάλι ,για 5 λεπτά,αφού πάρει βράση,στο τέλος προσθέτουμε το μέλι,τ
ο ξύσμα,την κανέλα και το γαρίφαλο
Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι 
Σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για 5-10 λεπτά να πάρει καραμελέ χρώμα
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το καυτό σιρόπι,σιγά σιγά
Ξαναβάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα
Προσθέτουμε τα καρύδια και το ινδοκάρυδο
Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 ,και στο ένα ανακατεύουμε το κακάο και αν θέλουμε την σοκολάτα
Στρώνουμε τον χαλβά σε στρώσεις,βανίλιας και κακάο,σε φορμάκια ή σε φόρμα
Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
Με αυτήν την αναλογία κόβεται σε φέτες και δεν βγαίνει λαδερός










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου