Υλικά για το κέικ
4 αυγά
300 γρ ζάχαρη (μιάμιση κούπα)
220 ml αραβοσιτέλαιο (1 κούπα)
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 βανίλιες
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ μαχλέπι
500 γρ φαρίνα
1/4 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση
5 μεγάλα μήλα στον τρίφτη
100 γρ ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1/4 κούπας καρύδια τριμμένα
Υλικά για την Κρέμα
700 ml χυμό μήλο
70 γρ κορν φλάουρ
3 κ.σ ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.γ κανέλα
1 κ.σ βούτυρο
Για την γέμιση τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι μισή ώρα
Τα πατάμε να βγάλουν τα ζουμιά τους (το ζούμι το κρατάμε για να φτιάξουμε την κρέμα )
Τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη,την κανέλα,το γαρίφαλο και τα καρύδια
Για το κεικ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν και προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το γιαούρτι και τον χυμό πορτοκάλι ενναλάξ με τα στερεά υλικά
Στρώνουμε το μισό μείγμα σε 40 άρι ταψί
Πασπαλίζουμε στην μέση το μείγμα των μήλων και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα
Ψήνουμε στους 170 C για 45 λεπτά περίπου
Αφήνουμε να κρύωσει
Για την κρέμα
Μετράμε τον χυμό μύλου που βγάλανε τα μήλα και συμπληρώνουμε με συσκευασμένο χυμό
Ανακατεύουμε με σύρμα,το κορν φλάουρ,την βανίλια και την κανέλα,εκτός φωτιάς
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο
Περιχύνουμε το γλυκό με την ζεστή κρέμα,γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα και αφού κρυώσει βάζουμε στο ψυγείο να πήξει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου