Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Μπομπότα με Σπανάκι - Πλαστός Θεσσαλίας - Σπανακόπιτα Χωρίς Φύλλο



Υλικά
4 αυγά
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
200 ml ελαιόλαδο η αραβοσιτέλαιο
500 ml γάλα η νερό
μισό κ.γ αλάτι
500 γρ καλαμποκάλευρο
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ αλάτι

Για την γέμιση με σπανάκι

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 ml κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
250 γρ φέτα τριμμένη
250 γρ μοτσαρέλα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
δυόσμο ξερό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
800 γρ σπανάκι
1 αυγό

Για την γέμιση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σπανάκι
Το αλατίζουμε και αφήνουμε να πιει τα υγρά του
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να κρυώσει


Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρι,το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι 
Απλώνουμε το μισό μείγμα σε 40 άρι ταψί που το έχουμε ,λάδώσει και πασπαλίσει με λίγο καλαμποκάλευρο
Βάζουμε στην μέση την γέμιση και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα
Ψήνουμε στους 165-170 C για 35-40 λεπτά να ροδίσει πάνω κάτω
Βγαίνει φανταστική και αφράτη,τρώγεται ζεστή και κρύα και μένει μαλακιά












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου