Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Το δικό μου το Παστίτσιο,Είναι του Μερακλή Το Βίτσιο!


Υλικά


Μακαρόνια για παστίτσιο

2 κ.σ ελαίολαδο
2 ασπράδια η 2 κουτάλες μπεσαμέλ

Για τον κιμά
ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα η ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
600 γρ κιμάς ανάμεικτος
1/4 κούπας κόκκινο κρασί
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους 
1 κ.σ κέτσαπ
2 μικρά καρότα τριμμένα
1 φύλλο δάφνης
1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
250 γρ ντοματοχυμό
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,ρίγανη,κανέλα

Για την Μπεσαμέλ
100 γρ βούτυρο η μαργαρίνη ή (6 μέτριες κ.σ μαλακωμένο βούτυρο η μαργαρίνη)
100 γρ αλεύρι ή (6 κ.σ αλεύρι)
1000 ml γάλα ή 4 ποτήρια του νερού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κανέλα ή μοσχοκάρυδο
1 χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο
2 κρόκους χτυπημένους


Για τον κιμά
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
Προσθέτουμε τον κιμά,τον σοτάρουμε να αλλάξει χρώμα και τον πατάμε με ένα πιρούνι να διαλυθούν οι σβόλοι
Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και καλύπτουμε με ζωμό η με νερό
Αφήνουμε 1 ώρα να σιγοβράσει,μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μείνει με την σάλτσα του
Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό 

Για την μπεσαμέλ 
Λιώνουμε καλά το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε με σύρμα να καβουρδιστεί 30 δεύτερα
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά,αφού ρουφήξει την πρώτη δόση προσθέτουμε την επόμενη
Χτυπάμε συνεχώς το μείγμα με το σύρμα για να διαλυθούν οι σβόλοι
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί τους κρόκους,το αλάτι,το πιπέρι και την κανέλα

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια,με το ελαιόλαδο,και 2 κουτάλες μπεσαμέλ
Στρώνουμε τα μισά σε λαδωμένο ταψί,καλύπτουμε από πάνω με τον κιμά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω λίγη φέτα
Βάζουμε άλλη μια στρώση με τα υπόλοιπα μακαρόνια
Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 175 C μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ
Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου