Υλικά
450 γρ κανταΐφι
200 γρ βούτυρο λιωμένο η αραβοσιτέλαιο
Για την κρέμα
1000 ml γάλα
100 γρ κορν φλαουρ ή άνθος αραβοσίτου
100 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
2 κρόκους
Για το σιρόπι
600 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
1 βανίλια
μισή κούπα καρύδια τριμμένα
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε στο κρύο γάλα,το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι,να δέσει και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και εκτός φωτιάς τους κρόκους
Τραβάμε το κανταΐφι να μην έχει κόμπους
Το βρέχουμε με το βούτυρο
Στρώνουμε το μισό σε 30άρι ταψί
Πασπαλίζουμε με τα καρύδια
Περιχύνουμε από πάνω με την καυτή κρέμα
Στρώνουμε από πάνω με το υπόλοιπο κανταΐφι
Ψήνουμε στους 165 C για 45-50 λεπτά,μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω
Για το σιρόπι
Βράζουμε την ζάχαρη το νερό και την βανίλια για 7 λεπτά
Περιχύνουμε το ζεστό κανταΐφι,με το ζεστό σιρόπι,το αφήνουμε να ρουφήξει και να κρυώσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου