Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024

Μελωμένα Μελομακάρονα - Σιροπιασμένα Ως Μέσα!!




Υλικά


Για ένα ταψί 

1 κούπα αραβοσιτέλαιο (250 ml)
μισή κούπα χυμό πορτοκάλι (125 ml)
μισή κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (100 γρ)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κ.γ κανέλα
μισό κ.γ γαρίφαλο
2 βανίλιες
4 κούπες αλεύρι (500 γρ αλεύρι) 
2 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
2 πρέζες αλάτι

Σιρόπι
μια κούπα νερό (250 γρ)
μια κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (200 γρ)
μια κούπα μέλι (340 γρ)

καρύδια για το πασπάλισμα

Ανακατεύουμε το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη
και προσθέτουμε,το ξύσμα πορτοκαλιού,την κανέλα,το γαρίφαλο και την βανίλια
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι,με το αλάτι και το μπέικινγκ πάουντερ
Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί η ζύμη χωρίς να την ζυμώσουμε
Η ζύμη θα είναι μαλακιά και τριφτή
Πλάθουμε τα μελομακάρονα (25 γρ το ένα ) και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί,χωρίς λάδι
Με ένα πιρούνι τους κάνουμε τρύπες,από πάνω,για να ρουφήξουν καλύτερα το σιρόπι
Τα ψήνουμε στους 165-170 C για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν,αλλά να μην πάρουν πολύ χρώμα γιατί δε θα ρουφήξουν το σιρόπι
Για το σιρόπι βράζουμε την ζάχαρη,το νερό και το μέλι για 5 λεπτά
Σιροπιάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα με το ζεστό σιρόπι,μέσα σε βαθύ ταψάκι
Τα αφήνουμε μια νύχτα η κάποιες ώρες μέχρι να πιούν το σιρόπι
Τα γυρνάμε και από την ανάποδη για να πάει το σιρόπι ως μέσα
Αφού πιούνε το σιρόπι τα γυρνάμε από την καλή τους πλευρά και τα βάζουμε σε σχάρα να στραγγίσουν λίγο
Τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια
Με αυτό τον τρόπο,βγαίνουν μαλακά μέσα έξω
Διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου