Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024

Εύκολη Πάστα Φλώρα - Ζύμη Βουτύρου για Γλυκές κι Αλμυρές Τάρτες


 

Υλικά για την ζύμη


350-400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ αλάτι
60 γρ άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
250 γρ βούτυρο σε κύβους,μαλακωμένο
125 ml κρύο νερό (μισό ποτήρι)
450 γρ μαρμελάδα

Για την ζύμη 
Ανακατεύουμε το βούτυρο και το νερό με το αλεύρι,το αλάτι,την ζάχαρη και την βανίλια
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο  για 30 λεπτά
Δε θέλει πολύ ζύμωμα,ίσα να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Θα την βάλουμε στο ψυγείο,ώστε να μπορέσουμε να την δουλέψουμε
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη,το ένα στο 1/3 της ζύμης
Στρώνουμε την υπόλοιπη ζύμη σε ταρτιέρα 28 εκατοστών
Αλείφουμε με την μαρμελάδα
Κόβουμε σχέδια με την υπόλοιπη ζύμη και τα στρώνουμε πάνω από την μαρμελάδα
Θα την ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 165 C για 40-45 λεπτά πάνω κάτω
Δε θέλει πολύ ψήσιμο,αν χρειαστεί θα την σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει πολύ χρώμα
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε
Με αυτήν την ζύμη,φτιάχνουμε γλυκιές και αλμυρές τάρτες

Με την ζύμη που θα περισσέψει φτιάχνουμε κουλουράκια











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου