Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες
νερό η γάλα όσο πάρει
50 γρ βούτυρο
2 χούφτες μοτσαρέλα τριμμένη η 2 κ.σ τυρί κρέμα
1 αυγό
1 πρέζα κανέλα
αλάτι,πιπέρι
1 πρέζα κανέλα
αλάτι,πιπέρι
Για τον κιμά
ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα η ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
600 γρ κιμάς ανάμεικτος
1/4 κούπας κόκκινο κρασί
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κ.σ κέτσαπ
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 φύλλο δάφνης
1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
250 γρ ντοματοχυμό
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,ρίγανη,κανέλα
ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα η ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
600 γρ κιμάς ανάμεικτος
1/4 κούπας κόκκινο κρασί
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κ.σ κέτσαπ
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 φύλλο δάφνης
1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
250 γρ ντοματοχυμό
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,ρίγανη,κανέλα
1 αυγό
150 γρ φέτα
Για τον πουρέ
Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα,να μαλακώσουν
Τις στραγγίζουμε,και τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές (έτσι βγαίνει πιο εύκολα η φλούδα) τις βάζουμε σε καυτή κατσαρόλα και ανακατεύουμε να στεγνώσουν
Τις λιώνουμε με 2 πιρούνια η με το πρές πουρέ
Θα προσθέσουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να γίνει ο πουρές μας κρεμώδης
Στο τέλος θα προσθέσουμε το βούτυρο,την μοτσαρέλα,το αλάτι,το πιπέρι και την κανέλα και εκτός φωτιάς το αυγό
Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα,να μαλακώσουν
Τις στραγγίζουμε,και τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές (έτσι βγαίνει πιο εύκολα η φλούδα) τις βάζουμε σε καυτή κατσαρόλα και ανακατεύουμε να στεγνώσουν
Τις λιώνουμε με 2 πιρούνια η με το πρές πουρέ
Θα προσθέσουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να γίνει ο πουρές μας κρεμώδης
Στο τέλος θα προσθέσουμε το βούτυρο,την μοτσαρέλα,το αλάτι,το πιπέρι και την κανέλα και εκτός φωτιάς το αυγό
Για τον κιμά
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
Προσθέτουμε τον κιμά,τον σοτάρουμε να αλλάξει χρώμα και τον πατάμε με ένα πιρούνι να διαλυθούν οι σβόλοι
Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και καλύπτουμε με ζωμό η με νερό
Αφήνουμε 1 ώρα να σιγοβράσει,μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μείνει με την σάλτσα του
Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό
Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό
Στρώνουμε τον κιμά σε πυρεξ ή σε 30 άρι ταψί και καλύπτουμε με τον πουρέ
Ψήνουμε στους 170 C για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου