Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025

Εύκολα Σοκολατένια Μπισκοτογλυκά για Κέρασμα


 

Υλικά

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα 
100 γρ κορν φλάουρ (9 κ.σ) η κάστερ πάουντερ βανίλια
1 βανίλια
9 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
1-2 κ.σ κακάο
1 κ.σ βούτυρο
προαιρετικά 100 γρ σοκολάτα 

2 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ σπασμένα (450 γρ)

Για την επικάλυψη
250 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Ανακατεύουμε στο κρύο γάλα το κορν φλάουρ,την βανίλια,την ζάχαρη και το κακάο
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά,και ανακατεύουμε με σύρμα,μέχρι να δέσει και να κάνει μικρές φουσκάλες
Στο τέλος ανακατεύουμε το βούτυρο και αν θέλουμε 100 γρ σπασμένη σοκολάτα,να λιώσει
Την κρέμα μας μπορούμε εκτός από την βανίλια να την αρωματίσουμε με 1 κουταλιά λικέρ ή με ξύσμα πορτοκαλιού και κανέλα
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε με τα σπασμένα μπισκότα
Στρώνουμε το μείγμα σε φορμάκια ή σε πυρέξ 
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει

Για την επικάλυψη
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και περυχίνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Αφήνουμε να λιώσει και ανακατεύουμε
Αφού κρυώσει περιχύνουμε τα γλυκά και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου