Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025

Εύκολη Σπανακόπιτα Κουρού - Με Φύλλο Χωρίς Πλάστη - Mε 3 Υλικά


 

Υλικά

για την ζύμη 

400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
250 ml ελαιόλαδο
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει
2 πρέζες αλάτι

για την γέμιση 
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
150 κίτρινα τυριά 
150 γρ φέτα τριμμένη
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
δυόσμο ξερό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
600 γρ σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
1 αυγό

1 αυγό για το άλειμμα


Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη,το γιαούρτι και το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι
Ζυμώνουμε 2 λεπτά να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
Βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο

Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια  και προσθέτουμε το σπανάκι  να πιεί τα υγρά του 
Εκτός φωτιάς,προσθέτουμε ,τα τυριά,τα μυρωδικά και το αυγό και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει

Χωρίζουμε την ζύμη στα 2
Ανοίγουμε με τα χέρια μας το ένα μισό πάνω σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλά, σε ορθογώνιο φύλλο
Στρώνουμε από πάνω την γέμιση
Ανοίγουμε το 2ο μισό της ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και καλύπτουμε την πίτα γυρίζοντας την λαδόκολλα πάνω στην πίτα για να την σκεπάσει το φύλλο 
Το κλίνουμε στις άκρες και αλείφουμε με ένα ολόκληρο χτυπημένο αυγό
Ψήνουμε στους 175 C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου