Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

Σοκολατένιο Κέικ του Ονείρου: Χωρίς Μίξερ, Με Ένα Μπολ & Κρέμα Σοκολάτας




Υλικά  

170 ml αραβοσιτέλαιο
225 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (1 κούπα)
2 αυγά
37 γρ κακάο
1 κ.γ σκόνη εσπρέσο
97 γρ χλιαρό νερό
187 γρ αλεύρι που φουσκώνει (1,5 κούπα)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ υγρή βανίλια
1/4 κ.γ κανέλα
125 γρ γιαούρτι

Για το σιρόπι
60 γρ ζάχαρη
60 ml νερό

Για την κρέμα 
500 ml γάλα
50 γρ ζάχαρη
1 κ.σ κακάο
1 κ.γ υγρή βανίλια
50 γρ κορν φλάουρ ή αλεύρι
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ βούτυρο

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι
Ανακατεύουμε το ζεστό νερό με το κακάο και το εσπρέσο
Αναμειγνύουμε το διαλυμένο κακάο στο μείγμα
Προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι,την βανίλια και το γιαούρτι
Βάζουμε το μείγμα σε 2 φόρμες εκ και ψήνουμε στους 175 C για 20 λεπτά


Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει

Για την κρέμα

Ανακατεύουμε στο κρύο γάλα,την ζάχαρη,το κακάο,την βανίλια και το κορν φλάουρ
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει 
Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε το βούτυρο και την σοκολάτα
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει

Χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει

Σιροπιάζουμε τα κρύα κέικ με ένα πινέλο

Αλείφουμε την βάση του ενός κέικ με μαρμελάδα φράουλα και γαρνίρουμε με την κρέμα σοκολάτας,σκεπάζουμε με το 2ο κέικ και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει

Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου