Υλικά για 25 κουραμπιέδες
250 γρ βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλιαξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/4 κούπας άχνη ζάχαρη (35 γρ)
2 κούπες και 3/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις (340 γρ)
1/4 κ.γ πρέζα αλάτι
2 κούπες και 3/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις (340 γρ)
1/4 κ.γ πρέζα αλάτι
για την γέμιση
μισή κούπα καρύδια τριμμένα
1 κ.σ μαρμελάδα
1 κ.σ αλκόολ ή νερό
250 γρ ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
250 γρ ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει 4-5 λεπτά
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά,να ασπρίσει το βούτυρο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το αλάτι,την βανίλια και το ξύσμα
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα του βούτυρου,σταδιακά και ανακατεύουμε με το χέρι,μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα του βούτυρου,σταδιακά και ανακατεύουμε με το χέρι,μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Την βάζουμε 10 λεπτά στο ψυγείο
Πλάθουμε σε μπαλάκια (30 γρ)
Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση και γεμίζουμε τους κουραμπιέδες με 1 κ.γ
Ψήνουμε στους 165 -170 C για 20 με 23 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα ταψί και κρατάμε την μισή στην άκρη
Βουτάμε μέσα στην άχνη τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε,με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη,με το σουρωτήρι
Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα ξαναχιονίζουμε με άχνη
Ψήνουμε στους 165 -170 C για 20 με 23 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα ταψί και κρατάμε την μισή στην άκρη
Βουτάμε μέσα στην άχνη τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε,με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη,με το σουρωτήρι
Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα ξαναχιονίζουμε με άχνη
Διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου